Simulering og terninger

Introduktion

Modellen er tænkt som en måde at arbejde med simulering i en almindelig kendt matematisk situation. I modellen kan man slå med 3 – 6 terninger, og tælle hvor mange gange man får tre eller flere ens. For at tvinge eleverne til at arbejde med koden er der indlagt en systematisk fejl, således at terningerne slår for mange seks’ere. Så snart eleverne har fundet og rettet fejlen, kan de arbejde med modellen som om det er almindelige reelle terninger. Modellen tæller op hvor mange gange der slås 3, 4, 5 eller 6 ens med terningerne og udregner derefter sandsynligheden

Forløbet med ”Simulering og terninger” i Netlogo har været brugt som afslutning på sandsynlighedsregning for en 3g klasse. Vi har før teoretisk arbejdet med binomialfordeling, test og konfidensintervaller og det skal eleverne så (efter en længere SRP pause) mindes om ved selv at lave deres stikprøve (slå med et antal terninger) i Netlogo. I starten af hele sandsynlighedsregningsforløbet arbejdede eleverne med en anden NETLOGO model ”mønt-kast”, så de kendte lidt til programmet inden de startede.

Aktivitetens længde

1 modul af 1,5 time.

Materiale

Netlogofilen hedder: ”Netlogo – Lille opgave”, og der hører et opgaveark af samme navn til filen. Der har ikke været øvrigt anvendt materiale, da forløbet fungerede som opsamling på forløbet med binomialfordeling og sandsynlighedsregning

http://library.ct-denmark.org/wp-content/uploads/2020/10/NETLOGO-Simulering-og-terninger-OPGAVE-lille.nlogo
http://library.ct-denmark.org/wp-content/uploads/2020/10/NETLOGO-Simulering-og-terninger-OPGAVE-lille.pdf

CT-rummet

Eleverne skulle først bruge interfacet til at få målinger i hus. Dernæst skulle de ind og ændre i koden for til sidst at arbejde i interfacet igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den maksimale uploadstørrelse: 20 MB. Du kan uploade: billede, lyd, video, dokument, regneark, interaktiv, tekst, arkiver, kode, andet. Links til Youtube, Facebook, Twitter og andre services i kommentarteksten vil automatisk blive indlejret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
clear

Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!

Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).