Satelitter – bevægelse i tyngdefelt

Modellen er afslutningen på et forløb om newtons mekanik i 1. g, uden differentialregning. Eleverne laver simulation af bevægelse i tyngdefelt. Forløbet er lavet i Glowscript som er en del af Python.
Introduktion og beskrivelse af aktiviteten
Modellen er afslutningen på et forløb om Newtons mekanik i 1.g, uden differentialregning. Fokus har været på Potentiel og kinetisk energi. Afslutningen indeholder den mekaniske energi ved bevægelse i et tyngdefelt.
Aktivitetens længde
4×90 minutters lektion
Materialer
Når du downloader forløbs materialet, får du adgang til forløbets NetLogo-filer samt arbejdsark. Projektet er lavet i trinket.io hvor der kan skrives tekst og formler samt indlejres Python kode. LINK.
Aktivitetens sværhedsgrad
I kurset introducerede vi en model for sværhedsgraden af en CT-aktiviteten, hvor selve det modellerede stofs sværhedsgrad er på den lodrette akse, og i hvor høj grad eleverne skal arbejde med kode er på den vandrette akse. Elevernes arbejde i denne aktivitet er indtegnet. 1. Modul Først figure og så bevægelse, while løkke. 2. Fysik og simulering 3.Fysik og simulering 4.Større opgave.
Afprøvning
Aktiviteten er afprøvet på 1.g A-niveau fysik. 30 elever.
Forslag til forbedring
Det afsluttende modul blev for en del elever for svært. Det kan være en god ide at have mindre ambitiøst afslutningsmodul, så alle virkeligt føler at de kan programmere.

Information om forløbet

Forfatter
Materialer
Teknologier
Årgange
Forskningsbaseret projekt

Undervisningsforløbet er udviklet som en del af projektet CTiMNAT. Materialerne her på siden er et udtryk for forløbet på det tidspunkt, hvor den skulle afprøves, og er altså ikke nødvendigvis et færdigpoleret forløb – men et forløb under udvikling. Mange forløb er dog af høj kvalitet og kan anvendes direkte i undervisningen med ingen eller få tilpasninger.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Den maksimale uploadstørrelse: 200 MB. Du kan uploade: billede, lyd, video, dokument, regneark, interaktiv, tekst, arkiver, kode, andet. Links til Youtube, Facebook, Twitter og andre services i kommentarteksten vil automatisk blive indlejret. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information om forløbet

Back To Top

Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!

Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).

Kontakt os her