Om biblioteket

Biblioteket af undervisningsforløb er oprettet og udviklet i samarbejde med forskningsgruppen CCTD på Aarhus Universitet. De forskningsbaserede forløb tager afsæt i projekterne MCTiG og CTiMNAT2 samt masteruddannelsen i Informatikundervisning udbudt ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.

Alle forløb der er udarbejdet i forbindelse med gymnasielæreres efteruddannelse i CT-undervisning er udarbejdet og afprøvet af deltagende gymnasielærere.

Center for Computational Thinking & Design

Center for Computational Thinking and Design (CCTD) er et interdisciplinært center på Aarhus Universitet. Visionen for centeret er at videreudvikle forsknings- og udannelsesperspektiverne på basale it-kompetencer – “21st century learning skills”.  Dette arbejde fokuserer på alle uddannelsesniveauer i Danmark, fra grunduddannelse til pensum på universitetsniveau. Dette arbejde efterlyser nye perspektiver på it-undervisning inden for programmering, digital fremstilling, digital innovation, designstudier, digital metodik blandt andet. Centret arbejder med disse perspektiver på tværs af uddannelsessammenhænge inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab.

Master I Informatikundervisning

Masteruddannelsen i informatikundervisning er for dig, der allerede underviser som gymnasielærer, og ønsker at opnå undervisningskompetence i faget informatik. Uddannelsen er også relevant for dig, der du underviser på andre uddannelsesinstitutioner, f.eks. en professionshøjskole.

Sådan bruger du biblioteket

Klik på et fagområde eller brug søgefeltet. Du får adgang til de undervisningsforløb, der er relevante for faget. Du får en beskrivelse af forløbet og hvordan det er afprøvet (inkl. klassetrin og niveau). 

Feltet ”Filer i forløbet” giver adgang til alle filer, der er relevante for forløbet, herunder modelkoden og en poster, der giver oveblik.

NetLogo: En del forløb benytter NetLogo. Du kan læse på side Brug af NetLogo, hvordan du bruger denne teknologi.

 

Data- og privatlivspolitik

Kontaktformular

Back To Top

Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!

Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).

Kontakt os her