Nedsivning af vand

Introduktion

Formålet med denne NetLogo model har været at den skal indgå i et miniforløb omkring begreberne permeabilitet og porøsitet i et vandforløb i naturgeografi. Ligesom det har skullet give eleverne indsigt i CT og brugen af NetLogo modeller generelt.

Aktivitetens længde

I alt 3 moduler, hvoraf Netlogo aktivt er brugt i Ca. 1½ modul a 90 min

Materialer

Der er lavet 2 netlogofiler (en elevudgave og en endelig). Der er i forløbet udleveret materialer om porøsitet og permeabilitet (fra fagbogen naturgeorgafi jorden og menneskert og fra GEUS) og eleverne har i 3 moduler arbejdet efter et arbejdsark (vedhæftet). Desuden er det lavet et forsøg med permeabilitet og porøsitet i to jordarter (forsøgsvejledning vedhæftet).

Filer:
http://library.ct-denmark.org/nedsivning-af-vand/nedsivning-af-vand-elevudgave/
http://library.ct-denmark.org/nedsivning-af-vand/nedsivning-af-vand-faerdigudgave/
http://library.ct-denmark.org/wp-content/uploads/2020/11/elevudgave-af-arbejdsark-til-model-over-nedsivning-af-vand-elevudgave.docx

CT-rummet

Eleverne startede i interface simpelt og afsluttede med at kode lidt- forskelligt hvor langt de kom- der var, jf, arbejdssedlen, to muligheder for at kode en lille smule.

Vi begyndte simpelt i interface og eleverne, dem der ville og kunne, fik opgave om at kode en smule (se arbejdsark). Holdet er meget blandet og vi har været udfordret at Corona, og SRP etc så det er ikke alle der er nået lige langt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den maksimale uploadstørrelse: 20 MB. Du kan uploade: billede, lyd, video, dokument, regneark, interaktiv, tekst, arkiver, kode, andet. Links til Youtube, Facebook, Twitter og andre services i kommentarteksten vil automatisk blive indlejret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top

Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!

Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).