Ligestilling

Introduktion

Modellen indgår i et større forløb af ca. 10 modulers varighed med fokus på en af de nye ’pinde’ i 2017-læreplanen for samfundsfag, der netop omhandler køn og ligestilling. Modellen kommer ind i forløbet et stykke henne, så eleverne har mulighed for at bringe deres faglighed fra forløbet i spil, når de forholder sig til modellen, dens udgangspunkt og prøver at modificere modellen. Grundlaget for arbejdet med modellen er grundlæggende viden og begreber inden for politik, økonomi og sociologi.

Aktivitetens længde

Modellen (og modellen om politisk overbevisning) inddrages i 2-3 lektioner af 90 minutters varighed til at introducere, ’lege’ og eventuelt modificere modellen på baggrund af en elevbaseret undersøgelse af ligestilling nu – og ligestilling fremadrettet, hvis man indfører øremærket barsel til faderen.

Materialer

  1. General intro til netlogo med modellen om politisk standpunkt
  2. Artikler og undersøgelser om emnet (se forløbsplan)
  3. Lærerbogen “Køn og Ligestilling” fra Columbus er den primære fagbog

Filer:
http://library.ct-denmark.org/ligestilling/ligestilling-2/
http://library.ct-denmark.org/ligestilling/poster-ligestilling/
http://library.ct-denmark.org/ligestilling/ligestilling-4/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den maksimale uploadstørrelse: 20 MB. Du kan uploade: billede, lyd, video, dokument, regneark, interaktiv, tekst, arkiver, kode, andet. Links til Youtube, Facebook, Twitter og andre services i kommentarteksten vil automatisk blive indlejret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top

Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!

Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).