
Smittespredning
Denne model er en del af “Introduktion til agentbaseret modellering med NetLogo” som er et hæfte der ligger under “Inspiration” på denne hjemmeside.
Herunder finder du alle forløb i biblioteket. Brug søgefeltet for at udforske de forskellige forløb. Du kan også bruges vores grundbog til at få ny viden om teorier og metoder til din undervisning.
Mangler der et forløb i biblioteket? Upload dit eget forløb.
Denne model er en del af “Introduktion til agentbaseret modellering med NetLogo” som er et hæfte der ligger under “Inspiration” på denne hjemmeside.
Forløbet anvender to modeller der tilsammen visualiserer protein syntesen med både inhibitorer og promotorer.
Introduktion, elevarbejde med opfriskning af biologiske begreber relateret til cellevækst og dernæst arbejde med en computermodel af emnet.
Forløbet er baseret på teori om cellevækst og gærcellekoloniers vækst på en agarplade.
Ved hjælp af simuleringen genereres en vækstkurve. Forløbet kan bruges som en introduktion til eller repetition af et mene om vækst i bred forstand.
Forløbet er primært tiltænkt C-niveau, hvor eleverne arbejder med to faglige mål og interaktionsdesign i fokus. Det kan endvidere ligge i umiddelbar forlængelse af en introduktion til programmering i Scratch, men dette er ikke beskrevet i forløbet.
I denne aktivitet får eleverne mulighed fro at udvikle et it-system – ved at arbejde sig igennem emner som udviklingsmodeller, programmering og interaktionsdesign.
Gennem denne aktivitet lærer eleverne at planlægge og udføre brugervenlighedstesten Tænke Højt i praksis.
Beskrivelse
En kort baseret workshop, der gør eleverne opmærksomme på de etiske problemstillinger i machine learning
I dette forløb stifter eleveren bekendtskab med machine learning (ML) gennem en interaktiv prototype af et ML læringsværktøj.
Forløbsbeskrivelsen til denne model er under udarbejdelse.
Modellen forventes aftestet på en række skoler i forbindelse med projektet om Computational thinking.
Modellen skal vise verdenssamfundets dilemmaerne når der opstår en borgerkrig i en stat og hvordan magtrelationerne på verdensplan også kan påvirke interventionsmulighederne. I forhold til læreplanen for samfundsfag A fra 2017 er det faglige mål ”påvise faglige sammenhænge og udviklingstendenser ved hjælp af foreliggende og egne beregninger, tabeller, diagrammer og modeller med brug af digitale hjælpemidler” og kernestofpunktet ”aktører, magt, sikkerhed, konflikter og integration i Europa og internationalt”.